Deze week start de landelijke ‘Week van de Toegankelijkheid’. In Haarlem Centrum/Zuidwest gaat daarmee de dienstverlening van ‘Zoefzoef’ van start. Vanaf deze week zal de duurzame elektrische vervoersdienst mensen in en rondom de wijk vervoeren, bijvoorbeeld naar de fysiotherapeut, naar de winkel of naar de buurtkamer. Plezierig, flexibel en betrouwbaar vervoer voor korte ritten.

Zoefzoef Haarlem
Schoon en duurzaam vervoer.

Zoefzoef

Vanaf 1 oktober kan iedereen een korte rit in Haarlem Zuidwest aanvragen. Deze sociale vervoersdienst brengt mensen op flexibele tijden van deur tot deur. Ook naar de huisarts, de kapper of het buurtcentrum. De Zoefzoef biedt kleinschalig vervoer voor iedereen. Behalve een vervoersoplossing wil de Zoefzoef bijdragen aan schoon deelvervoer en een verminderde parkeerdruk in de stad. De chauffeur helpt met in- en uitstappen en ook kunnen de boodschappen of rollator mee. De kosten per rit bedragen slechts € 1,50 en kunnen bij de chauffeur afgerekend worden. Ook is er een rittenkaart te koop op diverse plekken in de wijk.

Zoefzoef Haarlem
De chauffeur helpt met in- en uitstappen.

Uitbreiding in de stad
Kleinschalig elektrisch vervoer is op allerlei plekken in het land in ontwikkeling. En met veel succes! Haarlem Effect en Dock verkenden verschillende projecten in het land en bedachten een plan op maat voor Haarlem. Naast Zuidwest rijdt de Zoefzoef ook in Schalkwijk. Deze vorm van schoon, duurzaam vervoer komt als aanvulling op het bestaande ov en taxivervoer. Als de pilots in Zuidwest en Schalkwijk succesvol blijken te zijn, gaat de Zoefzoef in meerdere wijken rijden.

Zoefzoef zoekt stalling

Het vinden van een stallingsplek voor Zoefzoef in Zuidwest valt tegen en is daarom nog dringend op zoek naar een onderkomen voor s ’nachts en in het weekend. Het liefst in de buurt van de Westergracht. Zoefzoef roept ondernemers en bewoners op om samen te werken en biedt sponsormogelijkheden, een partnerschap, uitruil van diensten of een vergoeding.

Voor meer informatie bel 023 532 42 61 of kijk op www.zoefzoefhaarlem.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here