Je kunt op een mooie zomeravond lekker richting strand. Genieten van een coronaatje, het zonnetje in de zee zien zakken en even bijtanken na je werkdag. Maar op woensdagavond moet je echt naar Parksessies.

Dichterbij huis, geen kans op zeedamp en geen zand in je bilspleet. Parksessies beleefde vorig jaar de eerste editie. De mooie Haarlemmerhout werd iedere week omgetoverd tot een mini-festival met muziekoptredens, kunst en theater. Het is kleinschalig en gratis, wat een welkome afwisseling is in het aanbod ‘grote festivals’ waar je maanden van te voren tickets voor moet kopen. Parksessies is een festival waar je naartoe gaat omdat je er op dat moment zin in hebt.

Ook dit jaar is de Haarlemmerhout iedere woensdagavond dé plek voor alles wat met muziek en theater te maken heeft. Het park is kunstig versierd met creatieve uitspattingen en het kan zomaar zijn dat je verrast wordt door een dichter die gedichten voordraagt. Of door een acrobaat die capriolen uithaalt op een touwtje. Bovenal is het een plek waar je lekker kunt relaxen en genieten met je vrienden of gezellige onbekenden.

Bij de bar op het terrein kun je drankjes bestellen, maar je kunt ook gerust je eigen eten en drinken meenemen. Wil je echter dat Parksessie blijft bestaan, dan helpt het om een picknickmandje of een drankje in het park te bestellen. De volledige opbrengst wordt gebruikt om vervolgsessies in het park te bekostigen.

Alles wat je nodig hebt is een picknickkleedje en

you’re good to go.

Parksessie_Haarlem_Haerlems_Bodem

Parksessies noemt zichzelf een picknickfestival. Alles wat je nodig hebt is een picknickkleedje en you’re good to go. De organisatoren van Parksessies doen wat ze leuk vinden en blijkbaar slaat dit aan bij het publiek. Kleinschaligheid en creativiteit staan voorop. Wij hopen met de organisatie mee op een drukbezochte editie van 2013. Maar stiekem zijn wij ook blij dat het niets weg heeft van een massaal festival. Parksessies is lekker kneuterig, net als Haarlem.

Ook dit jaar doet Parksessies weer vier woensdagavonden, waarvan de eerste plaatsvindt op woensdag 17 juli.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here