Een rondtoerend treintje, een blote voetenpad voor kleintjes en spetterende muziek op een groot podium. Dit zijn allemaal ingrediënten van Zomer in de Zaanen, een gezellig, smakelijk en divers zomerfestival dat plaatsvindt op zaterdag 29 juni in het Zaanenpark in Haarlem-Noord.

Zomer in de Zaanen
Bron: Zomerindezanen.nl

Voor de buurt, door de buurt

Tijdens Zomer in de Zaanen kunnen alle volwassen en jongere buurtbewoners van Haarlem-Noord zich vermaken met doe-dingen, culinaire lekkernijen en muzikale uitstapjes. Dat gebeurt allemaal onder de vlag ‘voor de buurt, door de buurt’. Het festival is bedacht door buurtbewoners. Zij doen de organisatie en steeds meer ondernemers dragen bij aan de ondersteuning. Zomer in de Zaanen is co-creatie op alle fronten. 

Drie delen

Net als tijdens de vorige elf edities kent het festival drie onderdelen: muziek, workshops en smaakmakers. Op het grote Jazeker-podium staan jazz-, soul- en rock-acts. Daaronder zijn onder meer de funk-covers van Ducktape en Beatle-esque klanken van de Haarlemse held Yorick van Norden. Zo’n honderd meter verderop staat het Hart-podium voor de kleinere en aanstormende Haarlemse helden. Dat zijn individuele leerlingen, ensembles en presentaties van muziekschool Hart.

Workshops

Dan zijn er workshops, kinderactiviteiten en sport & spel. Zo is er dit jaar bijvoorbeeld een miniatuurstoomtrein die rondrijdt. De loc is mede mogelijk gemaakt door kinderopvang Dikke Maatjes. Even verderop kunnen de kleinste festivalbezoekers over schelpen, sponzen en kriebeldingetjes lopen op het blote voetenpad. En op een andere festivalplek kun je jezelf met je vrienden op de foto zetten in de Photo Booth.

Bron: www.zomerindezanen.nl

Zomer in de Zaanen Bowling-bubbels

Derde onderdeel is de ‘smaakmaker’. Zomer in de Zaanen biedt meer dan alleen een zak chips of een glas witte Lambrusco. Het eten en drinken is smakelijk, kwalitatief en betaalbaar. Dit jaar kun je eten en drinken bij onder meer de speciale Bison Bar, –super smakelijk en gezellig.

Lokale ondernemers

Natuurlijk kan stimulering van het lokale bedrijfsleven op Zomer in de Zaanen niet ontbreken. Bedrijven uit de buurt leveren een financiële bijdrage of ze sponsoren in natura – veel ondernemers doen allebei. De organisatie besteedt voor aanvang veel aandacht aan de betrokkenheid van lokale ondernemers. Belangrijk element op de festivaldag is om alle sponsors zo goed mogelijk zichtbaar te maken. Bij deze twaalfde editie is de lijst met sponsors langer dan ooit en daar is de organisatie best trots op. Zomer in de Zanen start 14:00 uur en loopt rond 23:00 uur ten einde.

Meer informatie van Zomer in de Zaanen is te vinden op zomerindezaanen.nl of op facebook.com. En voor nog meer Haerlems Bodem check je het interview met piercingkoning Rob.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here