Je bent er misschien nog helemaal niet mee bezig, maar komende zomer kan je weer een cursus Duits doen in Osnabrück. De hogeschool en de gemeente aldaar vergeven een beurs voor een scholier, student of werkende uit Haarlem die graag deel wil nemen aan de 28e internationale zomertaalcursus Duits.

zomertaalcursus Duits in zusterstad Osnabrück

Zomertaalcursus Duits in de zusterstad Osnabrück

Tijdens de vierweekse cursus in de zomer van 2020 krijg je Duitse les op je eigen niveau en heb je de mogelijkheid Osnabrück, Berlijn en Potsdam te bezoeken. De cursus vindt plaats van 17 augustus tot en met 14 september 2020 en omvat 90 lesuren op diverse niveaus. Naast de lessen is er een uitgebreid programma met lezingen, bedrijfsbezoeken, sport en cultuur. Ter afsluiting van de cursus gaan de deelnemers op een 4-daagse excursie naar Berlijn en Potsdam. De cursus richt zich op studenten en werkenden met of zonder voorkennis van de Duitse taal. De beurs omvat de kosten voor de cursus inclusief de excursie, de accommodatie en een ziektekostenverzekering. De reiskosten en overige uitgaven moeten zelf betaald worden. 

Zo maak je kans op de beurs

Iedereen die ten minste 18 jaar is en zijn Duits wil leren of perfectioneren, kan tot 30 maart 2020 een aanvraag met motivatiebrief, aanmeldformulier, CV en een referentie van een werkgever of docent indienen. Scholieren en studenten worden daarnaast gevraagd een overzicht van behaalde prestaties mee te sturen. Het is belangrijk dat uit de motivatiebrief blijkt waarom deelname aan de taalcursus voor jou nuttig is en wat je verbinding met de stad Haarlem is. Het besluit over de beursverstrekking valt eind april 2020.

Aanmelden en meer informatie bij de stadsambassadrice

Voor het aanmeldformulier en meer informatie kun je contact opnemen met Janna Kamphof, stadsambassadrice van Haarlem in Osnabrück, via 00495413232123 of botschafterin-nl@osnabrueck.de. Ook sollicitaties mogen naar haar gestuurd worden.

Meer Haerlems Bodem? Beluister hier de nieuwste HB de Podcast.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here