10 en 11 november vindt in Seinwezen een Zuid-Afrikaanse markt plaats. Het doel van de markt is om de grote verscheidenheid van Zuid-Afrika te laten zien. In de ene ruimte waan je je in een Zuid-Afrikaans surfersparadijs, in de andere ruimte word je ondergedompeld in traditionele culturen. Op weer een andere plek is het net of je je tussen wilde dieren van het Kruger National Park bevindt.

Zuid-Afrika

Activiteiten

In alle ruimtes zijn activiteiten te beleven, van knutselen voor kinderen tot het proeven van Zuid-Afrikaanse gerechten, wijnen en andere dranken. Ook voor echt Afrikaans entertainment is gezorgd: zo is er een verscheidenheid aan Afrikaanse artiesten aanwezig en zal Nonhle Beryl uit de musical The Lion King een optreden verzorgen samen met twee moderne Afrikaanse dansers.

Zuid-Afrika

Zuid-Afrikaanse markt

Naast de markt is er een platform voor kleine, lokale kunstenaar met Zuid-Afrikaanse achtergrond. Er zijn handgemaakte sieraden te koop, maar ook kleding, handtassen, kunst en meubilair. Als je liever zelf dingen wilt doen, dan kan dit. Er worden namelijk voor jong én oud workshops georganiseerd, bijvoorbeeld een dansworkshop of een workshop hoofdsjaals knopen. Ben je geïnspireerd geraakt en zou je Zuid-Afrika weleens in het echt willen ervaren? Dan kan je terecht bij South African Tourism, het Zuid-Afrikaanse bureau voor toerisme, waar je informatie kan vinden voor als je misschien wel naar Zuid-Afrika op vakantie wilt.

Wanneer

Zaterdag 10 november en zondag 11 november is de markt geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag tussen 19:45 en 22:00 uur kan je ook meekijken met een rugbywedstrijd tussen Zuid-Afrika en Frankrijk wat op een groot scherm wordt getoond.

Wil je meer informatie over het evenement en Zuid-Afrika? Bekijk dan www.kuierkos.com/events en www.southafrica.net.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here